Articles

Komentar 1. polfinala EME 2007

In Aktualno, Glasba, Slovenija, Zabava on 01/02/2007 by Mateja

Najprej naj pohvalim voditelja 1. polfinala. Bernarda Žarn in Peter Poles sta odlično opravila svojo nalogo.

Komentar izvajalcev in njihovih pesmi:

Panda: Nemirna leta je eden njihovih klasičnih komadov, ki so kvečjemu primerni za preganjanje dolgčasa v kakšnem deževnem popoldnevu. Sicer solidno izvedeno.

Lunapark: Malo bolj rock zadeva, a vse skupaj je kar nekako šlo mimo mene.

Eva in Črnobelo: Lepa balada, a žal je bilo takoj jasno, da nima šans.

Alenka Gotar: Bilo je kar nekaj fušanja, na začetku in proti koncu. Besedilo pesmi je slabo, back vokali tudi niso posrečeni. Seveda se ni dalo spregledati, da so ista ekipa, kot jo je imeli Saša Lendero prejšnji dve leti.

Zablujena generacija: Po svoje je bilo zelo osvežilno poslušati nekaj nažiganja, samo vseeno je preveč ponavljanja enega in istega stavka.

Jernej Dermota: Zelo poslušljiva pesmica in vokalno solidno izvedena. Problem je vsekakor bil v stylingu in koreografiji. V kavbojkah in majicah so vsi skupaj izgledali, kot da bi z ulice potegnili random skupino ljudi. Ki je temu primerno oblečena in izredno toga v gibanju.
Martin Perović: Zopet zelo poslušljiva pesmica. Zelo mi je bil všeč njegov glas.

Sebastian: Vsekakor najboljša pesem tega večera. Vokalno solidno izvedeno, samo namesto dveh ženskih in enega moškega back vokala bi bilo boljše, če bi bila dva moška in ena ženska. Pa tistih zastav ne bi bilo treba, ker so preveč spominjale na lansko Carolo. Ja, tudi pesem spominja na Tino Karol, ampak na žalost je bila ta pesem najboljša v tem polfinalu.

Alya: Pesem je njena povprečna štanca. Vsekakor mi ni bilo všeč, kar se je dogajalo na odru. Dva zgoraj brez plesalca sta migala okoli nje, ona pa v OBUPNI opravi! Da navijačic – back vokalistk ne omenjam!

Diona Dimm Team: Nekaj tako groznega že zlepa nisem slišala. Patetično besedilo, potem pa še njeno dretje in spakovanje na odru! Da ne omenjam grozne obleke, ki jo je imela na sebi.

Dean Vivod & Tonus Kitaris: Popolnoma zgrešen styling, ampak moram reči, da je bila zadeva vokalno solidno izpeljana. Tonus Kitaris v krilcu je bil res prava pojava.

Don Corleone: Vse skupaj je bilo izredno kvalitetno izpeljano. Že v greenroomu s pršutom, vinom in cigarami je bil pogled na nastopajoče izredno zanimiv. Na odru je Don Corleone svojo pesem tudi dobro “odpel”. Žrebci so pa sploh pojave.

Komentar finalistov:
Alenka Gotar – Pričakovano.
Zablujena generacija – Pričakovano.
Martin Perović – Zelo sem vesela zanj.
Sebastian – Pričakovano.
Alya – Pričakovano, a namesto nje bi v finalu raje videla Jerneja Dermoto.
Dean Vivod & Tonus Kitaris – Zasluženo glede na nivo konkurence.
Don Corleone – Prav tako zasluženo.

Celoten vtis:
Komentar obiskovalca esctoday.com:
Oh, I have to say. Such a bunch of crappy songs and horrible performances. Compared with this, Anzej Dezan and ” Plan B” was a jewel!

I soooo agree!

Drugače so bili najboljši nastopi Anžeja Dežana, Nuše Derende in Eroica. Še posebej so mi bili všeč slednji. Res, če želimo poslati na Eurosong opero, pošljimo skupino Eroica.

Advertisements

3 komentarji to “Komentar 1. polfinala EME 2007”

  1. Kdor je pa tale post napisu pa bolš da se kr skrije

  2. ful vredi pesm alenka gotar!!!!!!!!ful ful ful!!!!!!!!!!!

  3. fulllllllllllllll mspecialne so ble use pesmi in nimam slabega komentarja glede alenke gotar specialn je biu pa tut denissssssssssss DENIS RTM FULLLLLLLL

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: