Articles

2. predizbor EME 2007

In Aktualno, Glasba, Slovenija, Zabava on 02/02/2007 by Mateja

Zopet sta bila svetli zvezdi večera voditelja – Mojca Mavec in Gorazd Dominko sta s svojimi štosi med večinoma obupnimi skladbami in fušanjem malo razvedrila občinstvo.
No, da pokomentiram to žalost.

Eva Černe: Dragi moji, to je bila najboljša pesem, najboljša vokalna izvedba in najboljša koreografija tega večera. Žalostno, da mora nekdo, ki je komaj začel s kariero, braniti čast slovenske glasbene scene.

Bojana Glatz: Dolgčas, definitivno ni bila pesem za na ESC. Da njenih komentarjev o sotekmovalcih, ki so bili obupni in vsi eni in isti, ne omenjam.

Birgitt Rose: Klasična eurosong štanca, na nekaterih delih pesmi je zelo fušala, dogajanje na odru s čarovnikom je bilo pa tudi grozno. A ja, obleka na njej in njen make up tudi.

Folkrola: Pesem sama po sebi je bila solidna, a nikakor primerna za na eurosong. Malo dolgočasna. Izvedba tudi solidna.

Rok Kosmač: Pesem podobna njegovim prejšnjim “hitom”, a zmiksana v tak tempo, da ga on s svojim slabotnim glasom komaj dohaja in še slabo se ga sliši.

Teja Haver: Že res, da ima noge dolge kot ponedeljek, že res, da je bila super zrihtana, že res, da je bila pesem glede na konkurenco kar dobra. Ampak, a je bilo to podobno kakšnemu petju? Ves čas je fušala in stokala zraven.

Nude: Pesem v njihovem slogu, ki ni za na eurosong. Drugače solidno izvedeno.

Žana: Pesem kar solidna, pevka odlično zrihtana. Problem: fušanje. Hudo.

Zlati muzikanti: Isto kot pri Nude. Pesem v njihovem slogu, ni niti slučajno za na eurosong, a drugače solidno izveden nastop. V trubadurskih oblačilih so bili rahlo komični. Vse skupaj je bilo precej dolgočasno, a vsaj fušali niso.

Tadeja Fatur: Pesem nikakor ni drugačna, petje je še prebavljivo. Obupen styling in zobje.

Steffy & donald TrumpeT: Pesem je jasno nekakšen balkanski turbofolk. Sami glasbeniki so zelo zanimivi, pevka je pela dobro, čeprav je bila ceneno oblečena.

Denis: Najprej naj povem, da je bil izredno simpatičen na razglednicah. Pesem izredno spominja na Game over. Za izvedbo lahko zapišem, da je bila solidno izvedena, boljše, kot sem pričakovala. Nekaj glasu ta Denis vendarle ima.

Finalisti:

Zlati muzikanti – Zasluženo glede na konkurenco.

Nude – Pričakovano.

Denis – Zasluženo glede na konkurenco.

Tadeja Fatur – Bi rekla zasluženo, čeprav mi je grozno antipatična.

Žana – Pričakovano.

Steffy & donald TrumpeT – Zasluženo glede na konkurenco.

Eva Černe – Pričakovano in najbolj zasluženo. Ko sta voditelja odpirala ovojnice in Evinega imena ni in ni bilo, me je že resno zaskrbelo, da smo Slovenci res izgubili še tisto malo okusa za glasbo, kar ga premoremo. Na srečo je bilo njeno ime v zadnji ovojnici.

Najbolj tragikomično od vsega skupaj pa je dejstvo, da je celo Saška Lendero s svojim 7 minutnim playbackom naredila name odličen vtis. Očitno zato, ker so bile pred njo na odru  tako slabe pesmi in obupni nastopi.

Pepel in kri so pa klasika.


3 komentarji to “2. predizbor EME 2007”

  1. MISLIM DA JE BILA NA EMI IZBRANA PRAVA PESEM

  2. žana bi mogla zmagat

  3. mogla bi zmagat žana

Komentiraj