Articles

Letališče Brnik bo zame vedno Letališče Brnik.

In Slovenija on 07/06/2007 by Mateja

Vlada je na redni seji sklenila, da bo Aerodrom Ljubljana preimenovala v Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana.

S poimenovanjem pomembnega objekta državnega pomena po Jožetu Pučniku želi vlada ohraniti njegovo zgodovinsko vlogo v državljanskem in narodnem spominu. “Letališče, najsodobnejša infrastruktura, ki povezuje državo s svetom, hkrati pa se po prenovitvi tudi vključuje v standarde EU-ja, je še posebej primerno za to, da bo nosilo ime Jožeta Pučnika,” je v utemeljitvi sklepa zapisala vlada.

Letališče bo preimenovano ob odprtju prenovljenega potniškega terminala, kar naj bi se zgodilo 9. julija.

Žal ne razumem, kako bo prenovljeno letališče še posebno primerno za to, da bo nosilo ime Jožeta Pučnika. Kaj je dosedanjemu imenu manjkalo? Nič!

Sicer pa je vse jasno, kam pes taco moli. Ve se, kakšne so bile Pučnikove politične preference. In vsem je jasno, da imamo malo morje znamenitih ljudi, ki bi si bolj zaslužili, da letališče nosi njihovo ime.

Zaradi mene se lahko vlada na glavo postavi, a zame in za večino Slovencev bo Brnik ostal Brnik.

4 komentarji to “Letališče Brnik bo zame vedno Letališče Brnik.”

  1. Točno tako.Sem malo pomirjen, da se ljudje strinjajo z mano.Brnik je Brnik in je naš. 🙂

  2. Na letališču Charle de Gaulle v Parizu še Ljubljana ne znajo črkovat, kaj šele Jože Pučnik – napis na zidu na terminalu D, kjer so omenjena vsa letališča, kamor se leti iz tega letališča.To bo še smeha.

    Vedno sem mislil, da so k slovenski osamosvojitvi največ prispevali Helmut Kohl, Papež Janez Pavel II., Drnovšek in skoraj vsi Slovenci.

    Zakaj ne more ostati Brnik, če pa že morajo po nekom imenovati pa naj po Edvardu Rusjanu – lahko izgovorljivo ime, pa še fajn bi bilo tujcem razlagat kdo je to.

  3. Še ena krasna poteza naših absolutističnih vladarjev. Je morda zgolj naključje, da je bil eden soustanoviteljev SDS?

    Upam samo, da ne bodo še slovenskih šol poimenovali po svojih zaslužnih strankarskih kolegih in somišljenikih!

    Se strinjam z zgoraj napisanim, če bi si kdo zaslužil, da po njem poimenujejo osrednjo slovensko letališče, potem je to Edvard Rusjan, drugače pa BRNIK FOREVER!!!!!

  4. Oho, ravno to moram pokomentirati – tudi meni sploh ne bo nikoli razumljivo (jasno mi je že), zakaj so ravno zdaj morali spremeniti naše ljubo edino pravo letališče iz enostavnega Brnik (kar znajo tujci brez dvoma lažje izgovoriti kot šumnike – preverjeno pri kolegu iz ZDA) v Letališče Jožeta Pučnika – z vsem spoštovanjem do Pučnika se strinjam, da je treba počastiti spomin nanj, pa vendar magari bi preimenovali ulice, trg, postavili kakšen spomenik ne pa tako na blef se dotakniti svetinje Brnika. Morali bi vsaj uvesti javni razpis, kjer bi slovenski državljani (saj zato smo pa davkoplačevalci, kajne?) glasovali za katero ime se strinjajo. Mislim, dvomim, da se bo to ime obdržalo – ne nazadnje je v ZDA in Franciji, kjer imajo po predsednikih poimenovana letališče, veliko bolj drugačna situacija in tudi logika ozirom cikel življenjskega sloga kot tu.

Komentiraj