Articles

Pred prvim krogom predsedniških volitev

In Aktualno, Politika, Slovenija on 19/10/2007 by Mateja

Po ogledu vseh mogočih soočenj in intervjujev s predsedniškimi kandidati bom pred začetkom volilnega molka na kratko predstavila svoje mnenje o njih.

Monika Piberl  > Kaj naj napišem o njej? Ženska nima pojma. Čisto nerealna je, o politiki nima blage veze, tudi pri izobrazbi ji kar precej manjka. Naj kar ostane pri mariborskem mestnem svetu, ker več kot to ji ne bo uspelo.

Elena Pečarič > Bolj je izobražena kot Piberlova, a o politiki seveda nima pojma. Kandidira zato, da bi vzbudila pozornost, pri tem pa zapravlja dragoceni denar, ki bi ga lahko pametneje porabila in si olajšala življenje. Fizično je v tako ubogem stanju, da ji funkcije predsednice države ni za zaupati.

Darko Krajnc > Nima dovolj političnih izkušenj za predsednika države. Če pa misli ostati v politiki, lahko poizkusi še enkrat čez 20 let.

Lojze Peterle > Kandidat v svojem volilnem sloganu pravi, da je pravi za predsednika, a bolj ko ga poslušam, bolj mi je jasno, da ni pravi za predsednika. V primerjavi z Gasparijem in Türkom, pa tudi z Jelinčičem mu precej manjka. Morda bo preproste kmečke ljudi in neizobražene uspel prepričati, ampak človeku ni treba biti genij in doktor znanosti, da bi ugotovil, da so Peterletove besede bolj kot ne prazne, da le redkokdaj pove kaj konkretnega in da več kot orglice in nasmešek ne more ponuditi. 

Zmago Jelinčič Plemeniti > Če bi se mu posrečilo postati predsednik, bi bilo naslednjih pet let pestrih. Vsekakor bi zavel nov veter in verjamem, da bi nas kaj kmalu poznali povsod po svetu.

Mitja Gaspari in Danilo Türk > Mislim, da sta oba zelo primerna za predsednika in čisto vseeno mi je, kdo od njiju bo izvoljen. Oba sta izobražena, premišljena in umirjena. Eden je ekonomist, drugi pravnik in diplomat. V primerjavi s Peterletom pa lahko ponudita več kot le nasmešek in prazne besede.  Zdaj lahko le upam, da se bo narod pravilno odločil.

Advertisements

2 komentarja to “Pred prvim krogom predsedniških volitev”

  1. No bom še jest izrazu svoje mnenje vse ostalo me ne zanima razen zadnjih 3 kandidatov, pa zdej je že dugi krog tko, da bom sam zadnja dva obrazložiu, T(uMlAuT)urka in Peterleta. Nebi jst o nasmešku in špilanju orglic Peterleta. Če jih je kdo špilau je bbla to žlahta T(uMlAuT)urka in njemu podobnih, k ga je en *** brigau, če se bo Slovenija osamosvojila. O izobrazbi, pa poglejmo kam je Našga bivšga predsednika pripeljala, mal med budistse, mal med katolike, mal med kamor pač že…. upam, da je zdej našu svoj mir, čeprav kaj je naredu v zadnjih 4 letih za Slovenijo…? Se bolj zanašam na zdravo kmečko pamet, logiko kork pa na kvazi izobražence, k sam gledajo, kak bojo izobraženo nardil seb v korist.

  2. Ah, vsak ima svoj pogled na to, kakšen naj bi bil idealen predsednik. Moji viziji ustrezata Türk in Gaspari. To se pravi izobražen, razgledan, pameten, dostojanstven in preprost človek. Skratka tak, da državljanu ni nerodno, ko se predsednik pojavi v javnosti.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: