Articles

Slovenski tednik

In Aktualno, Slovenija on 23/01/2008 by Mateja

Čas je, da skritiziram najnovejši brezplačni tedenski časopis, Slovenski tednik.

To najnovejše skropucalo slovenskega časopisja sem prvič zagledala v rokah Saša Pečeta, ko je v predzadnjem Vročem stolu kazal članek, v katerem naj bi ga obtoževali pedofilije. V roke pa mi je prišla šele druga številka, na kateri se bohoti naslov “Razkošno življenje Katarine Kresal”. Članek s tem naslovom sem našla na tretji strani in priznam, takega neprofesionalizma že dolgo nisem brala!

Koga briga, s kom spi Katarina Kresal, kje živi in v kakšnih avtomobilih se vozi? Prekleto, saj smo vendar svobodna dežela, kjer lahko vsak živi tako, kot mu paše in kot kot mu zakon in finance dopuščajo! Avtor tega zmazka, Vid Videc, pa je očitno tako zaplankan, da misli, da noben bogataš ne razume socialno šibkejših slojev prebivalstva in potemtakem ne sme prevzeti oblasti. WTF?

Pod tem člankom so mrcvarili Milana M. Cvikla. Ta poročeni gospod si je menda omislil ljubico in zaradi nje naj bi zapustil ženo in dva že dokaj odrasla otroka. Ojej. Ampak saj ni prvi in tudi ne zadnji.

Ob branju teh dveh člankov se mi je porajal dvom, ali morda berem Slovenske novice, Lady ali nekakšen križanec med njima. Preostanek časopisa sem le še preletela in rečem lahko le to, da je vse skupaj pod nivojem resnega časopisa.

Potem sem našla spletni naslov tega “časopisa”. Pa sem iz radovednosti odprla to spletno stran in v arhivu našla še prvo številko. Na tretji strani je tokrat kraljeval Anej Jalen. Osrednja tema te številke je bila ljubezenska afera Milana M. Cvikla, pod tem člankom pa se je bohotil naslov “Mačo Saško odletel”. Po branju obeh člankov mi je spet šlo na bruhanje. Slovenski tednik je resnično dno slovenskega časopisja.

Potem sem na drugi strani prve številke opazila žareča nasmeška Janeza Janše in Andreja Bajuka. Naslov članka? Janša znižuje davke! Ne ga srat! Pod tem člankom pa “Mercator zlorabljal?” Ob strani pa “Janez in Urška zaročena”.

Res me zanima, koga bodo secirali v tretji številki. Boruta Pahorja? Gregorja Golobiča? Zorana Jankovića?

Dvomim, da kakšnega politika z desnice. Ali pa morda le?

Spoštovani gospod predsednik vlade, Janez Janša… Očitno ste končno dobili časopis po Vaši meri. Časopis, s katerim boste lahko Slovencem tedensko prali možgane in si morda rešili kožo na jesenskih volitvah. Močno upam, da Vam spodleti.

Ampak prosim, spremenite ime časopisa v “Desni tednik”, “SDS tednik”, “Janšev tednik” ali kaj podobnega. Ime “Slovenski tednik” žali mene in vse državljane Slovenije.

Advertisements

6 komentarjev to “Slovenski tednik”

 1. Ha, ha, ha, Janša je dobil rumeno revijo, ki mu je pisana na kožo. 😆 Prisežem, da se tega sranja ne dotaknem niti s palico. :???:: Kakorkoli, izgleda kot, da skušajo oblatiti vse politike, ki niso na ta pravi strani. Imam pa močan občutek, da Janši ne bo uspelo jeseni obdržati glavo nad gladino razburkanega političnega jezerca. Res upam, imam pa vsaj mirno vest, da ga nisem volila. Hvalabogu. 🙄

 2. Očitno si imela prav, lotili so se Jankoviča, Janšacajtung.press

 3. Glede neprofesionalizma! Bod tih, no…pa si poglej kakšne novinarske “profesionalce” mamo drugje, tako, da tole definitivno ne predstavlja dna.

  Glede politične konotacije: Jap 🙂

 4. Ogabno… Danes sta na vrsti Golobič in Potrata…
  Kaj takega… pranje možganov… me zanima iz kje gre denar za to oslarijo… davkoplačevalski denar!!! Denar ljudi!

  Nesramnost!!!

  Ogorčen sem, da se lahko kaj takega počne v državi Sloveniji, ki predseduje EU!!!

 5. Novinarji tega tednika, če jim lahko tako rečemo so v službi velikega diktatorja Janeza Janše in ne resnice

 6. najbolj žal mi je da sem poštar in da moram ta gnoj vsak petek raznašat!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: