Articles

Rusija je zmagovalka 53. Eurosonga

In Aktualno, Eurosong, Eurovision, Glasba, Slovenija, Zabava on 25/05/2008 by Mateja

Dima Bilan je Rusiji s pomočjo svetovno znanega madžarskega violinista in najboljšega ruskega drsalca Jevgenija Plušenka pripel močno zaželjeno zmago.

Dima Bilan je dobil tudi en moj glas, saj menim, da Eurosong ne bi prenesel, če bi Rusija spet ostala praznih rok. Če je Dima leta 2006 osvojil drugo mesto z balerinami in klavirjem in je letos prišel z violinistom, drsalcem in operetnimi back vokalistkami… Bi se v primeru neuspeha sigurno čez dve leti vrnil z Vladimirjem Putinom ali še čim hujšim na odru. Popolnoma jasno je bilo, da se je letos Dima Bilan vrnil na Eurosong po zmago in da ga nič ne more ustaviti.

Takoj za njim so se uvrstile tri “vroče” pevke z živahnimi skladbicami. Ukrajina, Grčija in Armenija si vsekakor zaslužijo vse pohvale.

Najbolj gotova formula za uspeh na 53. Eurosongu:

– mlada, sexy pevka v mini oblekici

– živahna, lahko zapomljiva, a NE debilna pesmica v (vsaj večinoma) angleščini

– trije ali štirje plesalci okoli pevke, ki vodijo koreografijo

– pevka dobro poje, pokaže čimveč gole kože in miga skladno s pesmijo

– dober performans v vseh pogledih

– dobra promocija

Tako. Zdaj si pa oglejte nastope teh treh dam in nastop naše Rebeke Dremelj na YouTube. Primerjajte in vse vam bo jasno.

Peto mesto je osvojila Norveška s lepo pesmico v angleščini in izpiljeno koreografijo.

Šesto mesto je zasedla gostiteljica Srbija. Srbski nastop je bil vsaj po mojem mnenju magičen. Fenomenalen v vseh pogledih. Tako dober, da je dobil en moj glas.

Sedma je bila Turčija (Kot vedno v Top 10) in osmi Azerbajdžan (Fenomenalen cirkus s angelom in hudičem!).

Kakorkoli, naslednje leto se Eurosong seli v Moskvo. Upajmo, da bo prihodnji Eurosong bolj srečen za Slovenijo (11. mesto v prvem polfinalu). Dragi moji, zresniti se bo treba. Če hočemo dobro uvrstitev, se bo treba prekleto potruditi.

Advertisements

2 komentarja to “Rusija je zmagovalka 53. Eurosonga”

  1. No, lahko bi ga kaj ustavilo, npr. okus glasovalcev. Letos sem prvič opazila, da je glasovanje čista politika. Navijaštvo je bilo vedno očitno, sedaj je pa zadeva že popolnoma nagravžna. Glasba sploh nima vloge.
    😦 Slovenija je letos investirala svoje glasove za drugo leto ponovno v “balkanski pakt”, ker smo sicer tako zelo neuvrščeni s svojo pozicijo med vzhodom in zahodom, da za nas, tudi če bi imeli daleč najboljšo pesem, ne bi nihče glasoval. No, saj ni bilo panike, nismo je imeli.
    Če že pesmi ne znamo narediti dobre, bi čisto vedno lahko poslali vsaj nekoga z glasom. Kot vemo, lepota niti ni nujna, če pa jo že pošljemo, bi jo morali vsaj pokazati, ne pa našemiti v strašilo za v koruzo.

  2. Mene pa je osebno najbolj navdušil nastop malega nabildanega Izraelskega možička, za katerega sem bil na začetku prepričan ( ko še ni prišel na oder ), da glas pripada ženski 😀 , najbolj me je navdušilo to, da je bila pesm odpeta v njegovem domačem jeziku poleg seveda zelo dobre melodije.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: