Articles

Slovenski tednik poziva: Včlanite se v SDS!

In Politika, Slovenija on 03/10/2008 by Mateja Tagged: , , ,

Pretvarjanja Slovenskega tednika je konec. Zdaj so pokazali svojo pravo barvo in priznali, da so trobilo stranke SDS.

Že na naslovnici so se vprašali, kdo bo komu vladal. Torej, ali bosta Golobič in Kresalova imela večji vpliv od Pahorja.

Obrnem stran in na tretji strani mi oko obstane na sliki Katarine Kresal. Članek je seveda privoščljivo blatenje poraženke volitev. Seveda ni mogoče oporekati dejstvu, da je LDS na letošnjih volitvah dobila precej manj glasov in s tem poslancev kot na volitvah 2004, a vsi vemo, da pretekli mandat za LDS nikakor ni bil lahek, saj je del njihovih poslancev in članstva prestopil v SD oz. ustanovil Zares. Kresalova je prevzela tako rekoč mrtvo stranko, ki po takratnih raziskavah sploh ne bi prišla v parlament. In Kresalova je prišla v politiko brez izkušenj. V enem letu pa ji je le uspelo stranko nekoliko spraviti k sebi.

Pred volitvami so javnomnenjske ankete LDS-u kazale okoli sedem, osem odstotkov. Ne bom razpredala o zanesljivosti teh raziskav, ampak recimo, da so zanesljive. Zakaj je potem stranka LDS na volitvah dobila manj glasov kot ji je bilo napovedano? Ker je marsikateri volivec LDS presodil, da lahko levica pride na oblast samo, če ena od treh levih strank prehiti SDS. In zato so volili za najmočnejšo stranko levice, SD. Šlo je za mandatarstvo, polarizacijo. Manjše stranke so potegnile krajši konec. Tudi LDS.

Zato se mi zdi pisanje in govoričenje o porazu LDS s tega vidika popolnoma nesmiselno. Vsi smo vedeli, da bo Zares pobral lep del nekdanjih volivcev LDS-a. To, da bo LDS na letošnjih volitvah dosegla veliko slabši rezultat, kot na volitvah 2004, je bilo jasno od vsega začetka.

No, pod tem člankom pa je v tokratni številki Slovenskega tednika objavljen povod za pisanje tega zapisa.

Pristopna izjava k stranki SDS.

Preostanka brezplačnika sploh nisem prelistala. Nimam živcev, da bi brala to svinjarijo. Upam, da nova vlada na nek način uspe preprečiti nadaljnje poneumljanje Slovencev.

Advertisements

5 komentarjev to “Slovenski tednik poziva: Včlanite se v SDS!”

 1. […] je narejen po prebiranju tegale. Upam, da od avtorja oz. avtorice prispevka ne bo […]

 2. Še dobro, da tegale šunda ne dobivamo. So pa vsaj odvrgli svojo masko. 🙄

 3. Pa kaj potem. Saj je Delo tudi ene sama reklama za Laško pivo!

 4. Se ne strinjam! Delo je resen časopis, ki ga naročniki plačujemo. Slovenski tednik pa smo do nedavnega prejemali brezplačno. Sicer se podarjenemu konju ne gleda v zobe, ampak ST je šel res čez vse meje oz. pod vsako mejo sprejemljivega novinarstva. Me prav zanima, koliko naročnikov ima zdaj.

 5. Živjo,

  kul blog. A si morda za izmenjavo povezave z mojo stranjo http://www.planinec.si ? Daj če ti je, pol mi piši na info@planinec.si pa se dogovoriva kaj 🙂 Goolgu in ostalim je všeč če je čimveč linkov 🙂

  Se veselim tvojega maila. LP

  p.s. sory da ti kar tukaj pišem (nisem našel maila), kar zbriši ta post ko prebereš 🙂 fsm

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: