Articles

Mati osmerčkov ima še 6 starejših otrok

In miks, Svet on 30/01/2009 by Mateja

Prav gotovo ste pred dnevi slišali senzacionalno novico, da je neka ženska v Kaliforniji rodila osmerčke.  Za zdaj lahko rečemo, da se je tvegana nosečnost dobro končala, saj zdravniki poročajo, da je stanje vseh otrok stabilno.

Zdaj pa so mediji odkrili, da ima mati osmerčkov še šest starejših otrok – 4 sinove in 2 hčerki. Med njimi je en par dvojčkov. Torej ima ženska zdaj po šestih nosečnostih kar 14 otrok.

Čemu je dokaj mlada ženska s šestimi otroci jemala zdravila za povečanje plodnosti, mi ni jasno. Da pa bi zanosila z osmerčki brez teh zdravil je malo verjetno, praktično nemogoče.

Prav gotovo ste tudi že slišali za 20 člansko družino Duggar. Decembra se je rodila najmlajša hčerkica. Pustimo ob strani verske nazore staršev in njunih otrok – raznorazni video prispevki kažejo, da družina kljub svoji velikosti funkcionira. Seveda drugače, kot manjše družine. A definitivno funkcionira. Najstarejši sin se je že poročil in odselil.

Sama sicer proti večjim družinam nimam nič. Pravzaprav mi gredo izredno na živce negativni odzivi na številčne družine. Ljudje se začno zgražati že, če je v družini 5 otrok. Tudi če družina ni v finančni stiski. Ljudje pač radi obsojamo in se zgražamo nad vsem, kar odstopa od povprečja.
Menim, da se je treba načrtovanja družine lotiti premišljeno. Imej toliko otrok, kolikor jih lahko preživiš. Obnašaj se odgovorno. Za odgovorno ravnanje štejem spolno abstinenco in kontracepcijo, saj je splav v nasprotju z mojim osebnim prepričanjem (Zdravstveni razlogi so izjema.).

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: